ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ПЕРЕБУВАННЯ В ПОЛЬЩІ

Ми керуємо свою пропозицію до громадян України, які планують переселитися до Польщі, і їх фірм, які ставлять перші кроки на польському ринку. Ми гарантуємо юридичну допомогу при легалізації перебування і веденні господарської діяльності. Нашою перевагою є обслуговування українською мовою, що значно полегшує спілкування і допомагає краще зрозуміти потреби наших клієнтів.

Українці – це одна з найбільших національних меншин в Польщі. Станом на сьогодні тут проживає вже майже мільйон осіб українського походження.
У зв’язку з подіями останніх 3 років ця цифра зростає. Доброзичливі закони, які стосуються іноземців, полешують перебування, гарантують більшу стабільність, кращі умови праці і платні, створюють можливість здобуття освіти європейського рівня.
Незалежно від мети в’їзду на територію Польщі необхідно отримати шенгенську або національну візу. Перед закінченням терміну дії візи потрібно приготуватися до подання заяви на подальшу легалізацію перебування.

Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на тимчасове перебування в Польщі

Дозвіл на тимчасове перебування видається іноземцю, який виконує вимоги щодо декларованої мети перебування і планує залишатися на території Польщі довше, ніж 3 місяці. Максимальний час, на який може бути виданий дозвіл на тимчасове перебування, – 3 роки.
Дозвіл на тимчасове перебування видає, скасовує, відмовляє у виданні воєвода, компететнтний з огляду на місце перебування іноземця.

Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на тимчасове перебування в Польщі – необхідні документи:
  • заява про видачу дозволу на тимчасове перебування – подається особисто під час легального перебування (найпізніше в останній день). За малолітню дитину заяву подають батьки (або один з батьків) і присутність дитини не вимагається (виняток – коли дитина досягла 6-річного віку). Якщо заяву внесено в терміні і вона не містить помилок, воєвода ставить печатку у паспорті для виїзду закордон на підтвердження подання заяви.
  • дійсний паспорт для виїзду закордон і його ксерокопія
  • 4 фотографії 35х45 мм
  • квитанція про оплату
  • документи, що підтверджують обставини і мету перебування
Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на тимчасове перебування в Польщі – типи дозволів

В залежності від мети перебування іноземець може подавати заяву про отримання:

  • дозволу на тимчасове перебування і роботу
  • дозволу на тимчасове перебування у зв’язку з роботою, яка вимагає високих кваліфікацій
  • дозволу на тимчасове перебування для делегованих працівників-іноземців на територію Польші
  • дозволу на тимчасове перебування у зв’язку з веденням господарської діяльності
  • дозволу на тимчасове перебування у зв’язку з навчанням у ВНЗ
  • дозволу на тимчасове перебування у зв’язку з проведенням наукових досліджень
  • дозволу на тимчасове перебування у зв’язку з іншими обставинами
  • дозволу на тимчасове перебування для членів родини громадянина Польщі і для членів родини іноземця

Іноземець отримує карту тимчасового перебування.

Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на постійне перебування

Дозвіл на постійне перебування може бути виданий іноземцю, який планує постійно проживати у Польщі і винокує вимоги, вказані у законі. Дозвіл на постійне перебування видає, скасовує, відмовляє у виданні воєвода, компететнтний з огляду на місце перебування іноземця. Дозвіл на постійне перебування видається на необмежений час.

Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на постійне перебування – необхідні документи:
  • заява про отримання дозволу на тимчасове перебування – подається особисто під час легального перебування (найпізніше в останній день). За малолітню дитину заяву подають батьки (або один з батьків) і присутність дитини не вимагається (виняток – коли дитина досягла 6-річного віку). Якщо заяву внесено в терміні і вона не містить помилок, воєвода ставить печатку у паспорті для виїзду закордон на підтвердження подання заяви.
  • дійсний паспорт для виїзду закордон і його ксерокопія
  • 4 фотографії 35х45 мм
  • квитанція про оплату
  • документи, що підтверджують обставини, які дозволяють клопотати про дозвіл на постійне перебуавння
Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на постійне перебування – обставини, які дають можливість клопотання про дозвіл на постійне перебування

Іноземець може подавати заяву про отримання дозволу на постійне перебування, якщо він:
• є дитиною іноземця, який має дозвіл на тимчасове перебування або дозвіл на перебування довготермінового резидента Євросоюзу
• є дитиною громадянина Польщі
• має польське походження і планує постійно проживати в Польщі
• перебуває у шлюбі з громадянином Польщі принаймні 3 роки до дня подання заяви і мінімум 2 роки перебував у Польщі на підставі дозволу на тимчасове перебування у зв’язку з перебуванням у шлюбі з громадянином Польщі/отриманням статусу біженця/отриманням додаткового захисту/згодою на перебування з гуманітарних причин
• є жертвою торгівлі людьми
• безперервно перебував на території Польщі мінімум 5 років на підставі статусу біженця/додаткової охорони/згоди на перебування з гуманітарниз причин
• безперервно перебував на території Польщі мінімум 10 років на підставі згоди на толероване перебування
• має притулок у Польщі
• є власником дійсної карти поляка і планує постійно проживати в Польщі

Іноземець отримує карту сталого побиту, яка є дійсна протягом 10 років. Після закінчення терміну її дії слід звернутися з заявою про отримання нової карти.

Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС

Дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС видається іноземецю на невизначений термін, якщо він перебуває у Польщі легально і безперервно не менше 5 років безпосередньо перед поданням заяви, має джерело стабільного і регулярного доходу і має медичне страхування. Дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС видає, відмовляє у виданні воєвода, компетентний з огляду на місце перебування іноземця.

Легалізація перебування в Польщі: дозвіл на перебування довготермінового резидента ЄС - необхідні документи:
  • заява про видання дозволу на перебування довготермінового резидента ЄС
  • 4 фотографії 35х45 мм
  • оригінал і копія дійсного паспорту для виїзду закордон
  • документ на право користування житлом
  • квитанція про оплату
  • документи які підтверджують обставини, вказані у заяві

Іноземець отримує карту побиту, яка є двйсна протягом 5 років. Після закінчення терміну її дії слід звернутися з заявою про отримання нової карти.

КАРТА ПОЛЯКА

Польське походження, особливо якщо підтверджене картою поляка, значно спрощує переселення до Польщі.

Замов безкоштовний аналіз справи


Заповни формуляр і отримаєш безкоштовний аналіз справи

Ім'я і прізвище

Адрес email

Телефон

Тема

Зміст повідомлення

Я заявляю, що згоден з політикою конфіденційності